Cenník   Prihlásenie   Registrácia

Farebná schéma portálu: Ružová Modrá Červená Oranžová Zelená Hnedá

Volvo Trucks získalo ocenenie za udržateľné nákladné vozidlo roku 2018

Nové vozidlá Volvo Trucks s pohonom na zemný plyn a bioplyn získali ocenenie Talianska za udržateľné vozidlo roku 2018. Slávnostné odovzdávanie sa uskutočnilo počas výstavy Ecomondo v Rimini 7.novembra.

Spoločnosť Volvo Trucks získala prvú cenu v kategórii ťahačov s novým vozidlom Volvo FH LNG, ktoré bolo predstavené v Európe tento rok na jeseň.

"S uvedením nového radu vozidiel LNG zvyšuje značka Volvo úroveň nákladných vozidiel poháňaných na zemný plyn," vyhlásila porota vo svojom hodnotení.
Hlavný dôraz sa kladie na vysokú energetickú účinnosť a nízky vplyv na životné prostredie. Volvo FH LNG má rovnako vysoký výkon a nízku spotrebu paliva ako naftový motor, ale oveľa nižšie emisie CO2. Ak sa ako palivo využíva zemný plyn, emisie sa znížia o 20 percent. Pri prevádzke na obnoviteľný bioplyn v kombinácii s HVO sa emisie môžu znížiť až o 100%. Porota vo svojom rozhodnutí zohľadnila aj celý rad ďalších parametrov, ako je bezpečnosť, komfort a recyklovateľnosť.

"Nová generácia vozidiel poháňaných plynom je dôležitým medzníkom v našej práci v oblasti udržateľnosti a v dlhodobom úsilí dosiahnuť nulové emisie. Teší nás, že naše úsilie dostáva takúto pozornosť. Zameriavaním sa na problematiku trvalej udržateľnosti a odmeňovaním významného pokroku pomáha ocenenie udržateľné nákladné vozidlo roku k rozvoju dopravného sektora, "hovorí Lars Mårtensson, riaditeľ pre životné prostredie a inovácie spoločnosti Volvo Trucks.

Za ocenením udržateľné vozidlo roku stojí Vado e Torno, jeden z najdôležitejších časopisov pre nákladné vozidlá v Taliansku, v spolupráci s talianskou univerzitou Politechnico di Milano.

Link na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:
Andrea Ondrejíková, telefón: + 421 2 32662404, email: andrea.ondrejikova@volvo.com

Logo partnera