Cenník   Prihlásenie   Registrácia

Farebná schéma portálu: Ružová Modrá Červená Oranžová Zelená Hnedá

Nadácia FM Foundation zverejnila svoju výročnú správu. Opäť podporila aj aktivity na Slovensku.

Tlačová správa, 26.08.2024   


 Nadácia FM Foundation zverejnila svoju výročnú správu. Opäť podporila aj aktivity na Slovensku. 

 Viac ako 233 000 eur darovaných prostriedkov a 3 829 príjemcov v 11 krajinách - to je bilancia firemnej nadácie FM Foundation vo finančnom roku 2023/24. Nadáciu založila medzinárodná logistická spoločnosť FM Logistic a vo zverejnenej výročnej správe uvádza aj aktivity, ktoré podporila v Seredi, v mieste jej pôsobenia na Slovensku. 

 Sociálna integrácia a vyrovnávanie príležitostí pre dospievajúce deti - to sú dva najdôležitejšie ciele, ktoré sleduje Nadácia FM Foundation, založená v roku 2017. Nadácia vo svojich aktivitách spája sociálnu angažovanosť zamestnancov skupiny FM Logistic s odborným sponzorstvom. Jej projekty sú zamerané predovšetkým na osoby ohrozené sociálnym vylúčením, ako aj na deti a rodiny v ťažkých životných situáciách, ktoré bránia ich zdravému vývoju. Medzi partnermi Nadácie FM Foundation je aj Centrum pre deti a rodiny Sereď zo Slovenska. Vďaka podpore FM Logistic využilo spoločne realizované programy 13 miestnych dospievajúcich detí, tiež pedagógov.

 Tretí rok podpory detského domova v Seredi 

Centrum pre deti a rodiny Sereď bolo v roku 2003 prestavané na rezidenciu s rodinnou štruktúrou. Deti, ktoré sú v ňom umiestnené, pochádzajú z rodín, ktoré čelia ťažkostiam, ako sú rôzne patologické stavy alebo traumy, niekedy aj emocionálne bloky. Projekt Vziať život do vlastných rúk pomáha deťom predvídať ich budúci život v dospelosti a pripravuje ich na to, aby zaujali svoje miesto v spoločnosti, pochopili pravidlá a hodnoty života v skupine a žili spolu podľa vlastných hodnôt. Cieľom výchovného tímu detského domova je vytvoriť priaznivé prostredie, aby deti dokázali predpokladať, ako si po opustení brán detského domova zaistia zdravú tvorbu vlastného života. Zamestnanci FM Slovenská zapájajú počas roka deti a pedagógov do interných podujatí, ako sú vianočné oslavy, Veľká noc, športové aktivity počas leta alebo aj miestne tradície. Poskytujú deťom individuálny prístup, dávajú im možnosť zažiť úspech, posilňujú pozitívny obraz o sebe ako aj ich sebahodnotenie. "Cieľom projektu     ,,Vziať život do vlastných rúk,, je, aby sa dospievajúce deti naučili niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia a ich dôsledky pre svoj život. Projekt je vedený zážitkovo, interaktívne a s dôrazom na úžitok, zážitok a hodnoty. Stretnutia a praktické cvičenia mladým v tomto smere naozaj pomáhajú. Zapojených v minulom roku bolo 15 FM zamestnancov, ktorí deťom venovali 76 hodín mimopracovného času," hovorí Gabriela Súkupová, HR Manager CZ&SK, FM Logistic.

 Dlhodobá podpora v 11 krajinách

  Nadácia FM Foundation spolupracuje s vybranými mimovládnymi organizáciami v miestach, kde spoločnosť pôsobí. V uplynulom fiškálnom období to bolo 17 subjektov z krajín ako napr.: Francúzsko, Španielsko, Poľsko, Česká republika, Slovensko, Ukrajina, Rumunsko, ale aj Brazília, India či Vietnam. Vo väčšine prípadov ide o niekoľkoročnú spoluprácu a dlhodobé aktivity sú prejavom spoločenskej zodpovednosti spoločnosti FM Logistic a jej záväzku voči miestnym komunitám. Ako sa uvádza v správe Nadácie FM Foundation, v období 2023/24 využilo aktivity Nadácie 3 829 príjemcov a na projektoch, ktoré organizovala, sa zúčastnilo 386 zamestnancov FM Logistic zo všetkých uvedených krajín. Celkovo nadácia v minulom roku vyčlenila na podporu projektov 233 475 eur.

 *** 
 FM Logistic Central Europe je súčasťou medzinárodnej logistickej spoločnosti FM Logistic a obsluhuje trhy v strednej Európe. Pobočky v Poľsku, Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku umožňujú spoločnosti efektívne obsluhovať zákazníkov v regióne. FM Logistic Central Europe ponúka komplexné logistické služby, ako sú skladovanie, distribúcia, doprava a riadenie dodávateľského reťazca. Spoločnosť disponuje celkovou skladovou plochou viac ako 1 000 000 m2 a vozovým parkom s približne 2 500 vozidlami. Má 17 logistických platforiem, 30 prekládkových skladov a zamestnáva viac ako 5 000 ľudí. Disponuje najmodernejšími logistickými centrami, ktoré sú vybavené pokročilými technológiami a IT systémami. Vďaka rozsiahlym skúsenostiam, širokej ponuke služieb a flexibilnému prístupu sa FM Logistic Central Europe dokáže prispôsobiť individuálnym potrebám každého zákazníka. FM Logistic Central Europe sa snaží znižovať emisie CO2 a minimalizovať ich negatívny vplyv na životné prostredie. Spoločnosť uplatňuje ekologické stratégie, ako je optimalizácia dopravných trás a využívanie obnoviteľných zdrojov energie.

   Kontakt pre médiá:

 Dynamic Relations
 Lucia Chovanová
 Mobil: +421 948 710 715
 Email: chovanova@dynamic.sk

Logo partnera