Volvo FH špeciálna edícia k 25. výročiu – pocta ikone

V roku 1993 uviedla spoločnosť Volvo Trucks na trh vozidlo Volvo FH. Tento rok teda oslavuje 25. výročie tejto významnej udalosti a pri tejto príležitosti uvádza na trh model Volvo FH špeciálnej edície k 25. výročiu. Ponuka zahŕňa oba modely Volvo FH a Volvo FH16, ktoré sa vyznačujú neprehliadnuteľným exteriérom, vynikajúcim pohodlím pre vodiča a najmodernejšími funkciami a prvkami výbavy.

Volvo FH je jedným z najúspešnejších modelov vo svojej triede - predalo sa z neho viac ako 1 milión kusov a doslova nastavil nový životný štýl pre vodičov na celom svete. Volvo FH špeciálna edícia k 25. výročiu je nielen oslavou samotného vozidla, ale aj poctou všetkým zákazníkom a vodičom, ktorí v posledných 25 rokov sedeli za volantom tejto legendy.

"Volvo FH dokonale ilustruje naše zameranie na zákazníka a predstavuje model, ktorý posúva hranice za posledné štvrťstoročie. Toto veľkolepé edičné vozidlo je zároveň oslavou prvých 25 rokov a štartom ďalšej časti úspešnej cesty, po ktorej spoločne s našimi zákazníkmi a vodičmi ideme", uvádza Claes Nilsson, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

"Prvá generácia modelu Volvo FH znamenala veľmi veľa pre spoločnosť Volvo Trucks, ale aj celý dopravný priemysel. Bol to míľnik, ktorý zmenil celkový pohľad na moderné vozidlo. Práca na dizajne výročnej edície bola pre mňa skutočnou cťou," nadviazal Nigel Atterbury, grafický dizajnér spoločnosti Volvo Trucks.

Exteriér tejto špeciálnej edície možno popísať ako moderný s retro prvkami. Strieborný, šedý a oranžový dekor zdôrazňuje pôvod vozidla, pruhy tvoriace číslo 25 pripomínajú významné výročie.  Pruhy v sebe spájajú 3D efekty a tiene, ktoré odrážajú trend dizajnu na začiatku 90.rokov a dodávajú vozidlu osobitý retro vzhľad. Kampaňové vozidlá sú v ponuke v dvoch farbách, tmavší chladno šedý odtieň (Mammoth Tree Metallic) a lesklom červenom odtieni (Crimson Pearl), ktorá je modernou verziou pôvodnej červenej farby kabíny z roku 1993.

Po otvorení dvier čaká na vodiča prémiový, luxusný interiér. Bezpečnosť bola vždy kľúčovou hodnotou vo vozidle Volvo FH a tento prvok v interiéri sa premietol vďaka oranžovým detailom - od prešitia bezpečnostných pásov cez závesy, koberčeky až po bezpečnostné nálepky na dverách. Použitím decentných avšak výrazných detailov zdôraznil tím dizajnérov pokračovanie v dôraze na bezpečnosť a pohodlie vodiča, čo bolo pre model Volvo FH charakteristické. Skvelý zážitok z jazdy umocnia sedadlá s poťahmi z prešívanej kože a ponúkajú mimoriadny komfort a pôsobivý dizajn.

Vozidlo z výročnej edície predstavuje aj dôraz dlhodobého vedúceho postavenia modelu Volvo FH v oblasti inovácií. Disponuje niekoľkými prevratnými novinkami a možno ho vybaviť úplne novými doplnkami systému Volvo Dynamic Steering:

• Volvo Dynamic Steering spodporou stability - asistent stability zabraňuje šmykom.
  • Volvo Dynamic Steering spodporou jazdy vjazdnom pruhu - asistent pre jazdu vjazdnom pruhu sprevenciou pred kolíziami aochranou proti prevráteniu vozidla.
  • Volvo Dynamic Steering smožnosťou osobného nastavenia - osobné nastavenie umožňuje upraviť odpor otáčania volantu, čím prispieva kvyššej miere pohodlia akomfortu pri riadení.

"Toto nákladné vozidlo je dokonalou ukážkou priekopníctva spoločnosti Volvo Trucks a rovnako ako volvo FH v roku 1993 i naďalej nastavuje nové štandardy v nákladnej doprave," hovorí Tomas Thuresson, Global Long Haul Segment Manager spoločnosti Volvo Trucks, a uzatvára: "Touto fantastickou edíciou vzdávame poctu vynikajúcemu nákladnému vozidlu a miliónom ľudí - zákazníkom, vodičom a fanúšikom, pre ktorých je tu Volvo FH už celých 25 rokov."

Volvo FH špeciálna edícia k 25. výročiu

Volvo FH a FH16, kabína Globetrotter high a kabína Globetrotter extra high.

Dve farby kabíny: Crimson Pearl alebo Mammoth Tree Metallic.

Volvo FH špeciálna edícia k 25. výročiu, prvky exteriéru a interiéru:

• - Dizajn vnápise Globetrotter
  • - Dekoračné pásiky
  • - Emblémy
  • - Prispôsobené dizajn interiéru (závesy, koberčeky, sedadlá, bezpečnostné nálepky na dverách atď.)

Priamy odkaz na obrázky vo vysokom rozlíšení

Link na stránku o Volvo FH 25 rokov

Pre ďalšie informácie kontaktujte:
Andrea Ondrejíková, Marketing & PR Manager, tel. 02/32662424, e-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com