Cenník   Prihlásenie   Registrácia

Farebná schéma portálu: Ružová Modrá Červená Oranžová Zelená Hnedá

Spoločnosť Volvo Cars predstavila luxusný sedan S90

08.12.2015 Redakcia portálu www.dopravnespolocnosti.sk

Nové Volvo S90 znamená pre spoločnosť Volvo Cars obrovský krok vpred. Model predstavený 2. decembra na slávnostnom odhalení vo švédskom Göteborgu je pre švédskeho výrobcu automobilov vstupenku do klubu luxusných sedanov. Hoci sa Volvo viac preslávilo svojimi vozidlami typu SUV a kombi, uvedením modelu S90 dáva jasne najavo, že tento nápadný prémiový sedan otrasie základmi segmentu luxusných sedanov.

Model S90, vybavený množstvom nových technológií od špičkových bezpečnostných prvkov až po cloudové aplikácie a služby, je ďalším dôkazom neustálej premeny tejto švédskej značky.

Uvedením modelu XC90 na trh sme jasne vyjadrili svoj zámer. Jasne a jednoznačne sme teraz v hre. Investíciami vo výške 11 miliárd amerických dolárov v priebehu posledných piatich rokov sme nielen zmenili predstavu o tom, čím môže Volvo Cars byť – plníme aj náš prísľub oživenia a dôležitosti značky Volvo Cars,

povedal Håkan Samuelsson, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Volvo Car Group.

Nový model Volvo S90 je vybavený pokročilým systémom čiastočne autonómneho riadenia s názvom Pilot Assist. Systém poskytuje jemné zásahy do riadenia, čím udržiava vozidlo v správnej stope medzi deliacimi čiarami jazdného pruhu až do diaľničnej rýchlosti cca 130 km/h a nevyžaduje iné vozidlo, ktoré by systém musel sledovať. Systém Pilot Assist predstavuje ďalší krok smerom k plnoautonómnemu riadeniu – táto oblasť inovácií je pre značku Volvo kľúčová.

Model S90 sa navyše bude môcť pochváliť čistou a výkonnou hybridnou pohonnou sústavou typu plug-in s dvomi motormi T8 Twin Engine a tiež jedným z najluxusnejšie spracovaných interiérov v segmente veľkých sedanov, ako aj multimediálnym systémom so skvelými možnosťami pripojenia.

Naším cieľom bolo priniesť do tohto konzervatívneho segmentu niečo úplne nové a poskytnúť vizuálny dojem, z ktorého navonok vyžaruje dominancia a sebaistota. Interiér modelu S90 sme zasa pozdvihli na úplne novú úroveň. Prináša maximálne luxusný zážitok, ktorý je prísľubom komfortu a kontroly nad vozidlom,

povedal Thomas Ingenlath, hlavný viceprezident spoločnosti Volvo Car Group pre dizajn.

V modeli S90 sa okrem toho predstaví svetová novinka v podobe novej funkcie systému City Safety, ktorou je schopnosť zaznamenávať väčšie zvieratá. Systém dokáže vďaka tomu rozpoznať väčšie zvieratá, ako sú losy a kone, či už vo dne alebo v noci. Technológia poskytuje intuitívne výstrahy a podporu brzdenia s cieľom zabrániť zrážke. Model S90 navyše profituje z nedávnej investície spoločnosti Volvo Cars do vysoko pokročilého podvozkového simulátora.

Model S90 dosiahol obrovský pokrok z hľadiska jazdnej dynamiky, výkonnosti a kvality jazdy. Úplne od základu sme zmenili zážitok z jazdy s vozidlom Volvo v snahe ponúknuť pocit presnosti, aktívnej kontroly a komfortu,

povedal Dr. Peter Mertens, hlavný viceprezident spoločnosti Volvo Car Group pre výskum a vývoj.

Model S90 sa verejnosti predstaví na Severoamerickom medzinárodnom autosalóne v Detroite.

Zdroj: Volvo Cars

 

Fotogaléria

Viac informácií

Logo partnera