Cenník   Prihlásenie   Registrácia

Farebná schéma portálu: Ružová Modrá Červená Oranžová Zelená Hnedá

Na súťaži VISTA preukázali svoje vedomosti a zručnosti aj tímy zo Slovenska

VISTA (Volvo International Service Training Award) je medzinárodná súťaž otvorená pre všetkých zamestnancov popredajných služieb Volvo Truck a Volvo Bus v rámci celosvetovej siete. V súčasnosti je to najväčšia svetová súťaž na trhu popredajných služieb, do ktorej sa v tomto ročníku zapojilo viac ako 18.500 súťažiacich z 96 krajín.
Cieľom súťaže je rozvíjať vedomosti a zručnosti zamestnancov v tímovom prostredí. Zúčastňujú sa ho tímy s dvoma až štyrmi osobami a samotná súťaž začína troma kolami teoretických otázok, ktoré tímy zodpovedajú vo svojich dielňach. Najúspešnejšie tímy z domácich kôl sa kvalifikujú do regionálneho semifinále, odkiaľ sa víťazný tím posúva do celosvetového finále do Göteborgu, kde sa Volvo zrodilo, a kde má svoj domov.

VISTA je oveľa viac ako len súťaž - je to masívne celosvetové školenie. Cieľom je zlepšiť nielen to, čo robíme každý deň, ale hlavne nás samých. Účastníci počas súťaže VISTA zdokonalia svoje zručnosti, vzniknú nové priateľstvá a pre mnohých to je zážitok na celý život.

V tomto ročníku súťaže postúpili do semifinále až tri slovenské tímy. Zamestnanci z Volvo Truck Center Zvolen (víťazi národného kola), Volvo Truck Center Nové Zámky a Volvo Truck Center Prešov si zmerali vedomosti a zručnosti so súťažiacimi z ďalších 13 európskych krajín. Celkom súťažilo 20 tímov a všetko sa odohrávalo v priestoroch Volvo Demo Centra v Göteborgu v termíne 19.-22.4.2016. Praktické otázky sa týkali konkrétnych opráv na nákladných vozidlách Volvo. Najlepšie sa v rámci stanoveného časového limitu popasovali so zadaniami súťažiaci z Maďarska, ktorí  postúpili do celosvetového finále. Z našich súťažiacich obsadil tím z Nových Zámkov 4. miesto, tím zo Zvolena 9.miesto a tím z Prešova 11.miesto.

Súťažné dni boli vyplnené aj zaujímavým sprievodným programom, z ktorého stojí za zmienku návšteva Volvo Múzea v Göteborgu, motokárová súťaž, návšteva  zábavného parku Liseberg či prehliadka mesta súkromnou električkou.


Prečo sa zúčastňujú aj tímy z našich servisov?

Každý, kto sa zúčastní súťaže VISTA, sa naučí vždy niečo nové bez ohľadu na to, ako skúsený a kompetentný je. Celá súťaž je navrhnutá tak, aby vzdelávala a rozvíjala znalosti a zručnosti účastníkov. Hoci VISTA je súťaž, nie sú tam žiadni víťazi ani porazení. Jediný dôležitý výsledok je to, čo a koľko sa účastníci naučia pre svoje zlepšenie a teda i zlepšenie služieb pre zákazníkov.

Lepšie vedomosti, lepšie služby, spokojnejší zákazníci

VISTA je dôležitá nielen pre pracovníkov popredajných služieb Volvo, ale je veľmi dôležitá pre celú Volvo Group. Je to spôsob, ako ukázať, ako veľmi oceňujeme náročnú prácu vykonávanú v našich servisoch po celom svete, a že investujeme do toho, čo naši zákazníci oceňujú najviac - a tým je prvotriedny servis.

Pre servisy je VISTA veľmi účinný spôsob, ako motivovať a inšpirovať zamestnancov a zlepšiť ich zručnosti a znalosti. To všetko sú výhody, ktoré povedú k zlepšeniu služieb a zvýšeniu spokojnosti našich zákazníkov.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:
Andrea Ondrejíková, telefón: + 421 2 32662404,
email: andrea.ondrejikova@volvo.com

Logo partnera