Cenník   Prihlásenie   Registrácia

Farebná schéma portálu: Ružová Modrá Červená Oranžová Zelená Hnedá

Oranžová logistika so zmyslom pomáhať

Logistiku a prepravu vždy charakterizovali najmä kamióny, palety, či skladové haly.  Aj firma, ktorá dennodenne prepraví tisíce ton zásielok na trasách dlhých tisícky kilometrov  je zodpovedná nielen vo svojom biznise, ale  aj tam, kde to najviac potrebujú tí, ktorí nemali  toľko šťastia byť zdraví. Firma Gebrüder Weiss počas posledných rokov uzavrela dlhodobé partnerstvá s neziskovými organizáciami, a stále hľadá aj nové príležitosti podporiť nové sociálne projekty. Aj takto môžu vznikať príbehy so šťastným úsmevom na konci... 


Medzi dlhodobé sociálne aktivity zo strany GW Slovensko patrí aj podpora benefičného koncertu Ruky spoja ruky. Tento rok sa uskutočnil po piatykrát, a to v Národnom rehabilitačnom centre /NRC/ v Kováčovej. Divákmi, pre ktorých bol určený boli hendikepované deti s mentálnym postihnutím zo Špecializovaného liečebného ústavu Marína, DSS Hrabiny Nová Baňa, ŠZ Kotva Brezno, DSS Ladomerská Vieska a OZ Margarétka z Banskej Štiavnice. Zaujímavosťou boli sprievodné workshopy ako enkaustika – maľovanie horúcim voskom, ozdobovanie sadrových odliatkov, či prútikárstvo a pedig. Hlavná myšlienka podujatia bola  darovať zdravotne postihnutým hudobný zážitok“, čo sa podarilo aj vďaka Prešovčanke Michaelle, ďalej skupiny z Nitry - Alone, Robovi Kazíkovi, či niekoľkonásobnej ,,slávice“ Zuzky Smatanovej.   

Medzi najnovšie partnerstvá patrí podpora aktivít OZ Nepočujúce dieťa. To sa snaží o to, aby aj nepočujúce deti boli úspešné a vedeli sa presadiť v spoločnosti. GW sa preto rozhodlo podporiť 1. deň nepočujúcich detí, ktorý spoločne organizovalo OZ Nepočujúce dieťa so ZŠI Drotárska. Medzi ďalšie plánované projekty združenia patrí aj podpora vzniku 1. audiocentra na Slovensku, pravidelné stretnutia nepočujúcich detí a ich rodín v Bratislave, tvorba video-slovníka posunkov, či workshop "Počujko" pre počujúce deti o ich nepočujúcich kamarátoch. 

Medzi hlavnú CSR aktivitu Gebrüder Weiss patrí už niekoľko rokov spolupráca s neziskovou organizáciou Plamienok. Tá už 15 rokov stojí pri rodinách, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii, a to, že majú nevyliečiteľne choré dieťa, ktoré chce stráviť posledné dni doma, v kruhu svojich blízkych. Gebrüder Weiss pre nich zabezpečuje prepravu detí do letného tábora, kde majú možnosť stretnúť iné deti s podobným osudom, teda s niekým, kto prišiel o blízkeho človeka v rodine. GW bude aj naďalej spolupracovať s touto výnimočnou neziskovkou, a podporovať ju v jej aktivitách. A tie boli za uplynulé roky veľmi pestré. Pre pripomenutie, logistická a prepravná firma v minulých rokoch  podporila hospic okrem iného zakúpením technických prostriedkov ako  notebooky  či mobilné telefóny. Ich potreba bola avizovaná priamo od pracovníkov Plamienka pre ich ľahšiu komunikáciu medzi sebou. Napríklad preprava rôzneho technického materiálu na všetky typy podujatí, ktoré Plamienok organizuje pre rodiny, ktoré sú v jeho starostlivosti. Ďalšou aktivitou je v predvianočnom období tvorenie originálnych, ručne robených pohľadníc. Tie zamestnanci hospicu posielajú jednotlivým rodinám, ktorých dieťatko bolo, či je v ich opatere. 

V dnešnej dobe nie je ľahké vybrať si z množstva zaujímavých projektov, ktoré na Slovensku existujú. Či už je to z oblasti pomoci chorým, opusteným, alebo naopak šikovným športovcom. Škála je obrovská. Gebrüder Weiss Slovensko si uvedomuje svoj záväzok voči spoločnosti, a aj naďalej chce prispievať a spolupracovať s výnimočnými ľuďmi so zaujímavými nápadmi. Takže na záver, aby tých úsmevov a šťastných koncov bolo čo najviac!

Logo partnera