Cenník   Prihlásenie   Registrácia

Farebná schéma portálu: Ružová Modrá Červená Oranžová Zelená Hnedá

Prvá žena uvedená do Logistickej siene slávy

Dňa 25. novembra bola Heidi Senger-Weiss, členka dozornej rady a akcionárka medzinárodnej prepravnej a logistickej spoločnosti Gebrüder Weiss ako prvá žena uvedená do logistického panteónu. 150 čestných hostí z politického, vedeckého, priemyselného a mediálneho sveta prijalo pozvanie Logistickej siene slávy, aby oslávilo úspešnú a inšpirujúcu podnikateľku v logistike v historickej sále Ericha Klausenera na Nemeckom ministerstve dopravy v Berlíne. Potvrdenie o členstve, vyrobené zo skla a kovu, odovzdala Dorothee Bär, parlamentná štátna tajomníčka Ministerstva dopravy a digitálnej infraštruktúry a členka nemeckého parlamentu - Bundestagu. 


Veľká dáma logistiky 
Paul Senger-Weiss, manžel Heidi Senger-Weiss, predniesol dojemnú gratulačnú reč na počesť novej členky Logistickej siene slávy. Opísal svoju manželku ako večnú majiteľku rodinnej firmy, ktorá vždy myslí v horizonte generácií a nikdy prudko nereaguje na štvrťročné finančné výsledky. Načrtol, ako v 15. generácii prevzala regionálnu prepravnú spoločnosť a tímovou prácou z nej vybudovala medzinárodnú spoločnosť. "Moja manželka svojimi skúsenosťami a zanietenosťou podporila spoločnosť Gebrüder Weiss a celý sektor logistiky a pomohla im zaujať svoje kľúčové miesto v spoločnosti a priemysle. Napriek úspechom vždy stála oboma nohami pevne na zemi a vždy si bola vedomá nárokov, ktoré na ňu kládlo jej druhé zamestnanie, konkrétne to, že bola matkou troch detí", zdôraznil vo svojom príhovore pán Senger-Weiss. 

V zaujímavom programe zazneli aj slová uznania od priateľov zo súkromia i z podnikania, vrátane Klausa Hellmanna, riadiaceho partnera spoločnosti Hellmann Worldwide Logistics, a Wolfganga Niessnera, výkonného riaditeľa spoločnosti Gebrüder Weiss. Heidi Senger-Weiss je 19. členkou medzinárodného panteónu logistiky. Medzinárodná porota expertov ju zvolila v júli spomedzi 31 kandidátov zo siedmich krajín. Medzi členov Logistickej siene slávy patria podnikateľ a podporovateľ logistiky Klaus-Michael Kühne, zakladatelia zmluvnej logistiky Heinz Fiege a Hugo Fiege, ako aj dlhoročný predseda Nemeckého združenia cestných dopravcov, logistiky a nakladania (BGL) Hermann Grewer. 

Iniciatívu „Logistická sieň slávy“ podporuje Federálne ministerstvo dopravy spolu s príslušnými odvetvovými združeniami, médiami a spoločnosťami, vrátane Prístavu Duisburg (duisport), logistickej poisťovne Kravag, spoločnosti Fahrzeugwerk Bernard Krone a poskytovateľa medzilogistiky Still. Viac informácií a fotografií nájdete na adrese: www.logisticshalloffame.net   

O spoločnosti Gebrüder Weiss Spoločnosť Gebrüder Weiss má asi 6 000 zamestnancov, 150 vlastných zariadení a ročný obrat 1,24 mld. eur (za rok 2014), čím sa radí medzi popredné prepravné a logistické spoločnosti v Európe. Okrem svojej hlavnej činnosti dopravy a logistiky po zemi, vo vzduchu a po mori, spoločnosť prevádzkuje aj množstvo vysoko špecializovaných priemyselných riešení a dcérskych spoločností, ktoré zastrešuje Gebrüder Weiss Holding AG so sídlom v Lauterachu (Vorarlberg, Rakúsko). Medzi tieto spoločnosti patrí konzultačná spoločnosť x|vise, tectraxx (špecialista na high tech logistické projekty), inet-logistics (softvérové riešenia pre TMS riadenie prepravy), dicall (špecialista na telefonickú komunikáciu, poradenstvo, telemarketing), Railcargo (železničná preprava) a balíková služba Gebrüder Weiss s názvom GWP, akcionár rakúskej spoločnosti DPD. Toto spojenie služieb umožňuje Skupine rýchlo a flexibilne reagovať na potreby klientov. Spoločnosť v rodinnom vlastníctve s 500-ročnou históriou, ktorá zaviedla množstvo ekologických, hospodárskych a sociálnych programov, sa dnes považuje za zakladateľa v oblasti udržateľného podnikania.

Logo partnera