Cenník   Prihlásenie   Registrácia

Farebná schéma portálu: Ružová Modrá Červená Oranžová Zelená Hnedá

Najlepší vodiči nákladných vozidiel zabojovali o titul v súťaži Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Kto získa titul najvšestrannejšieho vodiča nákladných vozidiel na svete? Odpoveď na túto otázku prinieslo svetové finále súťaže Volvo Trucks Driver Challenge 2018, ktoré sa konalo v Göteborgu v dňoch 13.–14. septembra. Súťaž, ktorú tento rok tvorilo ešte viac disciplíne ako v minulosti prilákala profesionálnych vodičov z 33 krajín. Víťazom sa stal Piotr Krahel z Poľska.

„Volvo Trucks Driver Challenge v sebe spája všelijaké výzvy, s ktorými sa vodiči nákladných vozidiel stretávajú pri svojej každodennej práci. Ich zručnosť pritom často rozhoduje o produktivite a ziskovosti zákazníkov. Vodiči sa tiež zásadným spôsobom podieľajú na bezpečnosti cestnej premávky. Finále nám ponúklo príležitosť sledovať až neuveriteľne zručných vodičov pri precíznom ovládaní nákladných vozidiel,“ hovorí Maria Bergving, senior viceprezidentka spoločnosti Volvo Trucks pre značku, marketing a komunikáciu.

Súťaž sa konala už po šiestykrát, pričom tento rok bola zameraná predovšetkým na tieto 3 oblasti: spotreba paliva, produktivita a bezpečnosť.

„Vodiči zápasiaci o titul dosiahli vo všetkých oblastiach vynikajúce výsledky. Preukázali, že je možné jazdiť veľmi úsporne, pritom doviezť krehký náklad rýchlo a v dobrom stave a zároveň do písmena dodržiavať dopravné predpisy.“

Cieľom súťaže Volvo Trucks Driver Challenge je popularizácia dôležitej práce vodičov nákladných vozidiel. Predstavuje tiež spôsob, ako k tomuto povolaniu, prinášajúcemu  zaujímavé kariérne príležitosti, pritiahnuť mladých ľudí. Odvetvie logistiky a prepravy sa neustále rozvíja a dobrých vodičov je po celom svete nedostatok.

„Chceme našim zákazníkom pomôcť s náborom a udržaním dobrých vodičov, preto sa už roky intenzívne venujeme konštrukcii a dizajnu pracoviska pre vodiča a snažíme sa ich prácu maximálne zjednodušiť a spríjemniť. Systémy podpory vodičov, ktoré zjednodušujú bezpečné manévrovanie s nákladnými vozidlami, a školenia pre vodičov, zahrňujúce celú škálu od ovládania vozidiel po úspornú jazdu, sú ďalším príkladom našej pomoci vodičom k ich ďalšiemu rozvoju a profesionálnemu rastu,“ uvádza Lene Larsen, projektová manažérka súťaže Volvo Trucks Driver Challenge.

„Víťazstvo v súťaži Volvo Trucks Driver Challenge je pre mňa obrovským úspechom! Finále bolo naozaj náročné, mnoho mojich súperov bolo veľmi skúsených. Som veľmi rád, že Volvo Trucks túto motivačnú súťaž usporiadala a že sa na nej zúčastnilo toľko vodičov z celého sveta.“ hovorí Piotr Krahel.

Informácie o Volvo Trucks Driver Challenge

- Súťaž sa koná raz za dva roky od roku 2009
- Tohtoročnej súťaže sa zúčastnilo viac ako 12 000 vodičov. Celkom 33 z nich sa kvalifikovalo do svetového finále.
Finále sa konalo vo Volvo Trucks Experience Center v Göteborgu v dňoch 13.–14. septembra.
Cieľom súťaže je popularizácia práce vodičov a podčiarknutie dôležitosti kvalifikovaných a zručných vodičov.
Samotná súťaž je zameraná predovšetkým  na: spotrebu paliva, produktivitu a bezpečnosť.
- Svetové finále zahŕňalo jazdy dvoma modelmi nákladných vozidiel (FH a FMX) na dvoch tratiach (spotreba paliva a produktivita) v uzavretom areáli. Víťazom sa stal vodič s najvyšším celkovým bodovým ziskom z oboch stanovíšť. Pri jazde sa hodnotila bezpečnosť, spotreba paliva a produktivita.

Výsledky
1. miesto: Piotr Krahel, Poľsko
2. miesto: Bert Johansson, Švédsko
3. miesto: Simo Laukkanen


Odkaz na
fotografie vo vysokom rozlíšení

Ak máte záujem o ďalšie informácie, kontaktujte:
Andrea Ondrejíková, Marketing & PR
tel. 02/32 66 24 24

Logo partnera