Cenník   Prihlásenie   Registrácia

Farebná schéma portálu: Ružová Modrá Červená Oranžová Zelená Hnedá

Logistika trochu inak 3

Logistika a preprava to nie sú len čísla, tabuľky a presné termíny dodaní. Je to aj svet príbehov, ktoré sa v nej dejú a stojí za to sa o nich dozvedieť. V oranžovom svete Gebrüder Weiss sa „skrýva“ množstvo takýchto príbehov, ktoré možno prekvapia. Prinášame vám ďalšie novinky, ktoré sa udiali za posledné obdobie. 

GW sa rozrastá v odvetví námornej a leteckej prepravy

Spoločne s novými pobočkami má GW aktuálne 60 miest v 23 krajinách, kde prevádzkuje služby leteckej a námornej prepravy. Z celkového počtu 6 500 pobočiek pracuje v oblasti námorných a leteckých prepráv viac než 850. Sieť pobočiek Gebrüder Weiss sa výrazne rozrástla najmä v poslednom období. Pribudli totiž bývalé pobočky Weiss-Röhlig v Kanade a USA, Vietname, Taiwane, Číne, Japonsku a Spojených arabských emirátoch, ktoré už tiež nesú meno Gebrüder Weiss. Novinkou sú aj pobočky v Chicagu a New Yorku, tiež vo Frankfurte, Hamburgu a Düsseldorfe, ďalej v Singapure, Hongkongu a Shenzhene, Zhanjiangu, i Guangzhou v čínskej provincii Guangdong. Ďalšiu pobočku spoločnosť Gebrüder Weiss otvorila aj na arabskom polostrove v Emiráte Abu Dhabi. 

GW s kamiónmi novej generácie

​„Smart truck“, ktorý bude fungovať samostatne, už nie je otázkou ďalekej budúcnosti. Spoločnosť GW sa zapojila do rozvoja systému „Uptime“ od Mercedes-Benz. Technológia sa odskúšala na 15 nákladných vozidlách a úspešne. Pilotná fáza totiž ukázala, že inteligentné nákladné vozidlá sú budúcnosťou, keďže šetria čas aj peniaze. Zvláštnosťou systému je najmä telediagnostika v reálnom čase a včasné rozpoznávanie kritických situácií. Odpadne aj stres pri poruchách, pretože vodič dostáva jasné a cielené odporúčania.  Daimler používa Mercedes-Benz Uptime od roku 2013, technológiu používa približne 1 400 vozidiel, ktoré celkovo najazdili už takmer 200 miliónov testovacích kilometrov.    

Logo partnera